onsdag den 20. februar 2013

Grydebrød med ølandshvede og speltkerner

4. dl grov ølandshvede
7 dl. alm. ølandshvede
7 1/2 dl. vand
1 spsk. honning
1 spsk. salt
1 dl. spelt kerne blanding
1 dl. solsikkekerner
10 g. gær
støbejernsgryde på 31 cm. der rummer 6,4 L Obs. der ikke er plastik eller gumme på gryden, da de ikke kan tåle de høje temperaturer

  1. udrør gæret i vandet og tilsæt speltkerne blandingen og solsikkekerner og lad det trække i ca. 30-40 minutter.
  2. udrør honning og salt i vandet, hvorefter melet tilsættes og det hele røres sammen.
  3. Dæk skålen med en plastikpose og lad den stå på køkkenbordet i 12-18 timer.
  4. Forvarm gryde og ovn på 250 grader.
  5. Ta gryden ud og kom havergryn i bunden af gryden så dejen ikke brænder fast. Hæld derefter dejen i og bag i 40 minutter med låg på, hvorefter låget tages af og brødet bages yderligt i 15 minutter på 230 grader.