mandag den 23. april 2012

Osso buco i Marsala

2 kg okse el. kalve osso buco
1 flask tør Marsala
3 stk. store rødløg
1/2 knoldselleri
7 stk. gulerødder
4 stk. laubærblade
kvist frisk timian
20 salvie blade
citronpeber
tørret timian
evt. tørret rosmarin
smør
olie
1/4 madlavningsfløde
Maizena jævning
salt og peber
evt. lidt fond

  1. Skær nogle snit ind i kanterne af kødet, for ellers vil det krølle sammen når det bliver tilberedt.
  2. Krydre kødet med citonpeber, tørret timian og rosmarin og brun kødet i halv smør og olie i et par minutter på hver side.
  3. Steg løg, gulerødder og knoldselleri i 3-4 minutter, hvorefter Marsalaen hældes over. Kom vand ved så kødet er næsten dækket og tilsæt frisk timian og lidt salt.
  4. Lad kødet simre i ca. 3 timer.
  5. Når kødet er mørt og færdig, så tag det fra. Fjern laubærblade og blænd resten. Varm det op med fløde og jævn det med noget Maizena, men pas på det ikke bliver for tykt. Ønskes en kraftigere smag i saucen, så smag til med ekstra fond.
  6. Kom enten kødet i saucen og server herefter, eller server kødet og saucen hver for sig.