onsdag den 7. december 2011

Fennikel og tomatsuppe

3 stk. rødløg
3 stk. fennikel
2 ds. flåede tomater
2 tsk. timian
en boullionterning
1/2 tsk. rød karrypasta
vand
5-8 cm hakket ingefær
frisk koriander
butter beans

  1. Læg butter beansene i blød natten over og kog dem i nyt vand næste morgen i ca. 40-60 minutter, og de er klar til brug.
  2. Varm olien op i en gryde og kom ingefær, fennikel og løg i og svits 2-3 minutter.
  3. Kom så timian, lidt vand, boullion i og rør det hele godt rundt, inden du kommer de flået tomater i. Når tomaterne er kommet i, så fyld vand i så det hele er dækket med vand, men pas på du ikke ødelægger de flåede tomater, da de så får en lidt mere bitter smag, end hvis man koger suppen på dem imens de er hele.
  4. Lad suppen simre i 40 minutter hvorefter, den pureres med en stavblender.
  5. Kom suppen i en skål, hvorefter den drysses med koriander og en lille håndfuld af de forkogte butter beans.