onsdag den 24. august 2011

Let syltet ovnbagte tomater

1000g. solmodne små tomater
2 dl. oliven olie
1/2 dl. æblecidereddike
4 spsk.. honning
frisk kværnet pebet
evt. tørret timian til at drysse på sammen med saltet og noget frisk til at komme i glasset sammen med tomaterne.



  1. Vask tomaterne og skær dem derefter i halve. Kom dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen op ad, drys dem med lidt havsalt.
  2. Sæt tomaterne i ovnen og bag dem til de er havtørre, ca. 3-4 timer på 80-90 grader.
  3. Rør olie sammen med æbbelcidereddiken, honning og peber. Tilsæt de afkølet tomater til dressingen og kom dem på kogte glas skyldet i atamon.
De skal opbevares på køl og kan holde ca. 3 uger.
Servere til salat, på brød, til ost, som tilbehør. 
Lav rigeligt, for de bliver meget hurtigt spist, når man først kommer igang...