tirsdag den 17. juli 2012

Linsesuppe med koriander

2-4 personer

1 1/2 dl røde linser
2 dl. hvidvin
2 rødløg
2 skarlotteløg
evt. 1 hvidløg
1 tsk korianderfrø
10 cm revet frisk ingefær
1 stk. limefrugt
1 l bouillon
1 ds. kokosmælk
1 stk. rød chili, fjern evt. kerner hvis den ikke skal være for stærk
havsalt og friskkværnet peber

  1. Skyl linserne i koldt vand og lad dem dryppe af i en si.
  2. Hak løgene og svits dem i olie i et par minutter uden de tager farve.
  3. Kom hakket chili, korianderfrø og linser i og svits et par minutter, hvorefter hvidvinen hældes i og rør til alkohollen er fordampet.
  4. Tilsæt boullion og friskkværnet peber og lad koge i 30 minutter.
  5. Kom kokosmælken i og lad det simre i 10 minutter, hvorefter suppen stavblendes.
  6. Smag til med limesaft, revet limeskal, ingefær, salt og peber.
  7. Lige inden servering kommes frisk hakket koriander over suppen.