onsdag den 31. august 2011

Italiensk brød*

5 dl. vand
1 spsk. salt
15g. gær
140g. durummel
600g. hvid hvedemel
evt. 20g. HUSK, loppefrøskaller + 1 dl. ekstra vand. HUSK er med til at gøre brødet mere fiberrigt og svampet.


  1. Opløs gæret i vandet, tilsæt salt og HUSK og rør godt.
  2. Tilsæt durummel og lidt af hvedemelet af gangen. Obs: tilsæt ikke alt hvedemelet, hvis dejen bliver for tør og fast. Den skal være en smule klisteret, men samlet. Den skal kunne æltes godt på køkkenbordet, men sammentidig klistre godt til fingerene. Tilsæt evt. lidt mere mel når du ælter dejen på bordet. Ælt i ca. 10 minutter.
  3. Kom dejen op i en skål, kør en våd hånd over dejen og tildæk med et opvredet viskestykke. Lad dejen hæve natten over i køleskabet i mindst 8 timer.
  4. Tænd ovnen på 250 grader. Når ovnen er forvarmet, kom dejen på en varm plade med bagepapir eller mel og drys lidt durummel på toppen (se om du kan få dejen ud af skålen, uden at røre for meget ved dejen, - på denne måde får den en fin form og man slår ikke hævningen ud. Brug evt. en dejskraber til at løsne den fra skålen). Bag i 10 minutter ved 250 grader. Skru derefter ned på 190 grader og bag i 40-65 minutter. Sæt en skål med vand ind sammen med brødet. 
Brødet er også super godt til madbrød.