mandag den 18. maj 2015

Krydret culottesteg der er intervalstegt

1 stk. culotte steg
2 fed hvidløg
2 løg i grove tern
3 laubærblade
2 spsk. citronpeber
1 spsk. havsalt
fintrevet skal fra en lime
1 spsk. timian
1 tsk. tørret chili
1/2 tsk. herp de provence
vand
  1. Fjern fedt og senere fra bunden af stegen. Hvis man undlader at fjerne senerne, vil der være dele af kødet der er sejt.
  2. Vend stegen med fedtet op og ris fedtet i små tern. Gnid hele stegen godt med salt, citronpeber, limeskal, herp de provence, chili og timian.
  3. Kom løg, hvidløg og laubærblade i et ildfastfad og læg stegen oven på med fedtet opad og kom lidt vand i bunden af fadet.
  4. Kom stegen i en forvarmet ovn på 180 grader og steg den således:

1) Kom kødet i ovnen i X antal minutter
2) Tag kødet ud af ovnen i X antal minutter, den skal ikke være tildækket
3) Kom kødet tilbage i ovnen i X antal minutter
4) Tag kødet ud af ovnen i X antal minutter, den skal ikke være tildækket
5) Kom et stegetermometer i kødet og kom den i ovnen til kødet har X antal temperatur.
6) Tag kødet ud af ovnen, tildæk det og lad det hvile i 45 minutter.

Se hvordan du skær dit kød