mandag den 17. juni 2013

Kartoffelbåde i ovnen med krydderurter*

1 kg. kartofler
olie
1 spsk. oregano, timian eller basilikum
1 spsk. røget paprika
1 spsk. havsalt
1 stor skål med koldt vand




  1. Skræl kartoflerne og lig dem i en stor skål med koldt vand. Lad dem ligge i vandet i mindst en time (jo længere tid jo bedre). Du kan fint skrælle dem om morgen og ligge dem i vand til om aften, når du skal bruge dem. Det at de ligger i vand, gør at det trækker noget af stivelsen ud af kartoflerne, hvilket gør dem meget mere lækre at spise.
  2. Hæld vandet fra og tør kartoflerne med et viskestykke, hvorefter de skæres i både, skiver eller tern, alt efter hvad du har lyst til.
  3. Kom kartoflerne på en bagelade med bagepapir og spør dem alle ind i olien, hvorefter de drysses med oregano, paprika og salt som masseres ind i kartoflerne.
  4. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 45 minutter til de er gyldne og sprøde.