torsdag den 24. januar 2013

Kapers mayonnaise

3 æggeblommer
10 g eddike
lidt havsalt
friskkværnet peber
180 g. olie
3 spsk finthakket kapers
3 spsk finthakket cornichoner
fintrevet citronskal 
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. honning dijonsennep
3 tsk. frisk timian, finthakket
frisk citronsaft
  1. Pisk æggeblommer med salt og eddike ca. i et minut, hvorefter olien tilsættes i en tynd stråle mens der piskes konstant. Bliv ved med at piske til mayonnaisen har den ønsket konsistens. 
  2. Tilsæt kapers, sennep, peber, citronskal, cornichoner, timian og smag til med citronsaft.
For at lave en vellykket mayonnaise er det meget vigtigt at alle ingredienserne har samme temperatur; helst stuetemperatur. Hvis æggene f.eks. er for kolde, så vil den helt klart skille.