lørdag den 22. februar 2003

Grov knækbrød med havre

40 stk.

4 dl. kold vand
20 g. surdej eller 3 g. gær
550 g. hvedemel
85 g. rugmel
125 g. grahamsmel
15 g. havsalt
50g. havreflager eller sesam, birkes, solsikke - græskarkerne.

  1. Kom kold vand og sur dej i en skål og rør det sammen. Tilsæt hvedemel, rugmel, grahamsmel og salt. 
  2. Ælt dejen godt sammen med en håndmixer til dejen bliver fast og ikke for blød.
  3. Sæt dejen i køleskabet 2-3 timer.
  4. Læg den kolde dej på et stykke bagepapir og rul den ud i en firekant med en tykkelse på 11/2-2 mm tykkelse. 
  5. Skær den i passende skiver og pensel dem med vand og drys med havereflager.
  6. Kom bagepapiret på en bageplade og prik den godt med en gaffel for at undgå luftbobler.
  7. Bag knækbrødet sprød med ved 180 grader i 10-12 minutter og afkøl dem på en bagerist.
Opbevares i en lufttæt beholder.