tirsdag den 20. november 2012

Ribbensteg med timian og honning

1 stk ribbensteg
2-3 tsk. tørret timian
1-2 tsk tørret rosmarin
2-3 tsk. citronpeber
evt. 1 tsk. tørret chili
2-4 spsk. flydende honning
2 tsk. havsalt
2 laubærblade
vand
citronhonning

  1. Skær sværene helt igennem hvis de ikke er det. Gnid stegen ind i citronolie og derefter gnub sværene med salt, så det rigtig bliver masseret ind.
  2. Bland citronpeber med titian, rosmarin og chili og gnub hele stegen ind i det. Evt. gøres dette aften før, og kom det i en lukket frysepose natten over.
  3. Kom stegen i et fad, hvor der er ca. 1 cm vand i, og læg stegen oven på laubærbladene.
  4. Kom stegen i en forvarmet ovn på 190 grader og steg i ca. 90 minutter, med en kernetemperatur på 75 grader. 
  5. Ca. 30 minutter før stegen er færdig, tages den ud, og der dryppes et godt lag honning over sværene.
  6. Hvis sværene ikke er helt sprøde, så giv den lidt grill, men HOLD ØJE med det hele tiden, for det bliver hurtigt brændt.
Man kan fint brug en svinekam med spæk, steg den efter pakkens anvisning.