søndag den 5. november 2017

Kylling i rødvin / Coq au vin*


til 4 personer.

Du skal bruge:

  • 1 hel kylling, som du skærer ud i 10 stykker
  • 4 rødløg i små tern
  • 3 stænger selleri i små tern
  • 7-9 gulerødder i mindre tern
  • 1 flaske rødvin
  • 400g championer i kvarte stykker eller mindre alt efter hvor store de er.
  • 10 cornichoner i mindre tern
  • 4 spsk. hvede mel
  • 3 dl vand
  • 1 boulilonterning
  • 1 spsk. rose paprika
  • 2 spsk. herp de provance
  • 4 laurbærblade
  • 2 fed hvidløg hele uden skral
  • 1 ds tomat pure
  • 200g bacon i tern
  • 1/4 tsk chili flager
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • olieven eller raps olie til at stege i
  • ris eller bulgur



Sådan gør du:

  • Skær kyllingen ud i 10 stykker og krydder dem med salt og peber.
  • Varm olie op i en støbejerns gryde og brun kyllingen godt af. Ta kyllingen op når den er brunet af på alle sider.
  • Tilsæt bacon, løg, selleri, hvidløg og laurbærbalde og lad det stege i ca. 5 minutter så baconen tager farve og løg og selleri bliver klare i farven.
  • Kom paprika, chili, pure, herp de provance i og lad det steg med ca 2 minutter så man få smagen bedre frem.
  • Bland gulerødder og mel sammen og kom det op i gryden og rør det sammen med det andet. Når det hele er blandet godt tilsættes rødvin, boulion og championer.
  • Tilsæt kylling og lad det hele simre i ca. 45 minutter.
  • Tilsæt championer og cornichoner og lad det simre i 30 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
Severe med ris eller bulgur