onsdag den 29. juni 2011

Dampet ørred

ca. 4 personer.

1 stk. hel ørred uden hoved ca.2 kg. (kan også bruge laks eller sandart)
2 stk. citroner i skiver (citronerne giver smag og er med til at fisken ikke tørre ud.)
2 dl. Vermounth
2 spsk. grøn karry pasta (kan købes i større supermarkeder eller asiatiske butikker)
2 tsk. tørret timian eller nogle kviste frisk timian
6 cm. frisk ingefær, skåret i små tern
1 stk. rødløg, fint hakket
1 stk. rød chili, fin hakket


  1. Dæk et stort ildfastfad med staniol i bunden, så det går langt ude over kanterne. Det er meningen at fisken skal pakkes ind i staniol, så den bliver dampet. Staniolet skal gå lidt op af kanterne for ellers løber væsken bare ned under og fisken vil ikke blive dampet.
  2. Rør karry pastaen ud i vermounthen og hæld det i bundet af fadet, sammen med det hakket chili. Læg citronskiver i bunden, hvorpå fisken lægges. Inde i fisken kryders der med timian, persille, ingefær og løg. Ovenpå fisken kryderes der med ingefær, løg og tilslut lægges der citroner ovenpå fisken.
  3. Læg nu et stykke staniol ovenpå fisken og luk det til en pakke med det saniol der går fra bunden.
  4. Sæt fisken i en forvarmet ovn på 180 grader og den skal ca. have 60min.
Severes med bagt kartoffel og urtecrem.