søndag den 3. juli 2011

Vietnamesisk kyllingsuppe

ca. 4 personer

1 hel renset kylling
4 løg i grove stykker
1 spsk. grøn karry pasta
2 bouillon terninger
4 gulerødder i grove stykker
3 perstinakker/persillerødder i grove stykker
4 cm frisk ingefær, groft hakket
2 tsk. citronpeber

Til suppen
1 pk. friske bønnespirer (gerne forskellig slags)
2 stk. frisk hakket rød chili
4 hele limefrugter som er halveret
1 bundt frisk koriander
1 bundt bredbladpersille
1/2 bundt frisk mynte
1 dl soya
3 pk ægnudler (som knuses let, så de ikke længer hænger sammen. Hæld kogdene vand over dem og lad trække i ca 4 min. Si vandet fra og de er klar)
  1. Put den renset kylling i en gryde, sammen med frisk ingefær, gulerødder, perstinakker, citronpeber og løg.
  2. Udrør karrypasta og bouillon i lidt vand og kom i gryden.
  3. Dæk tilsidst kyllingen med vand og lad det små simre i ca 1 time. (Hvis man koger Kylling for hurtigt ved for meget varme, bliver kødet sejt)
  4. Når kyllingen er kogt og mør tages den op af vandet, hvorefter kødet pilles af benet, så man har alt kødet fri i mindre stykker. (det kan være lidt nemmere, at pille kyllingen, hvis den har kølet lidt af)
  5. Grønsager og andet der er i suppen tages op og smides ud. Tilsæt så igen kyllingen til suppen igen.
  6. Suppen er nu klar til servering.
Til servering:
Server de hakkede chili, limebåde, bønnespire, frisk groft hakket mynte, koriander, soya, nudler og persille i hver deres små skåle.
Det er meningen at alle tager en portion suppe, og tilsætter de friske ingredienser man har lyst til. På denne måde får alle den suppe man selv bedst synes om.

Spises med en ske og spisepinde...