søndag den 28. august 2011

Grøn Humus

350g. tørret kikærter
1 bundt bredbladet persille
1 bundt purløg
1/2 bundt mynte eller citronmelis
1 citron saft og skal
2 spsk. kapers
1 spsk. tahin (det gør humusen mere bitter og kan undlades)
1/2 tsk. spidskommen
1 tsk. citronpeber
Havsalt
1 dl. vand
1 tsk. paprika
3 spsk. soltørrettomater
3 spsk. citronolie eller olivenolie
Bouillon eller blade fra løvstikke til at koge sammen med kikærterne

  1. Læg kikærterne i blød i mindst 8 timer. Skift vandet fra kikærterne og kog dem sammen med noget bouillon eller nogle blade løvstikke i ca. 30-40 minutter eller hvad der står på posen. Køl derefter kikærterene af i det vand de har kogt i.
  2. Blend det hele sammen undtagen kikærterne. Når det hele er blendet fint sammen, tilsættes kikærterne lidt af gangen og blendes til det hele er en ens masse.
Server som dip til grøntsagstænger, på brød, til hovedretten, til salater, i sandwich, eller hvad du har lyst til.
    Tips: læg kikærterne i blød natten over. Kog dem inden du går på arbejde, og lad dem trække i det kogte vand, til du kommer hjem fra arbejde igen. Du kan også bruge færdig kikærtemos på dåse, hvis du heller vil det.