onsdag den 19. oktober 2011

Chili og mandel chokoladekage uden mel

ca. 8-10 personer
250 g. smør
250 g. mørk chokolade, 70-80%
9 pasteuriserede æggeblommer
9 pasteuriserede æggehvider
250 g. flormelis
3-4 ’Jalapeño’ eller andre middelstærke chilifrugter. Husk at fjerne kerner og hvide vægge indeni.
150 g. mørk chokolade
100 g. hakket smuttede mandler
100 g. gogibær

  1. Smør + chokolade smeltes i vandbad. Smørret smeltes først med lidt af chokoladen, hvorefter resten af chokoladen tilsættes. 
  2. Æggeblommer + flormelis piskes hvide. 
  3. Æggehvider piskes stift. 
  4. Chokolade + æggemassen blandes først, hvorefter de stift piskede æggehvider vendes ned i til sidst.
  5. Halvdelen af massen bages i en springform ved 160 grader i cirka 35 minutter. Den anden halvdel af massen vendes med de 150 g. smeltet chokolade, samt chilien skåret i meget fine tern, gogibærne og de hakkede smuttede mandler. 
  6. Den bagte chokolade bund køles af. Chokolademassen med chili fordeles på hele kagen. Pynt evt. med mandler og gogibær. Kagen sættes på køl mindst 4 timer før servering, så den er nem at skære ud.
    Serveres med Rabarber chili kompot, is, græsk yughurt, frisk frugt.