tirsdag den 18. oktober 2011

Oksekød i Panang

4 personer

6 stk. limeblade
lidt olie
3-4 spsk. panang karrypasta
600ml. kokosmælk
400g. oksekød i strimler (kyllingekød eller svinekød kan også bruges).
2 stænger citrongræs, fint hakket
4 stk. forårsløg finthakket
2 tsk. sukker
2 tsk. fiskesovs
1 stk. finthakket rød chili
frisk basilikumsblade
Pynt: Fisk hakket chili og limeblade eller friskhakket koriander.

  1. Varm olien op og steg karrypastaen i ca. 1 minut. Tilsæt kødet og brun det af et par minutter.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad simre i ca. 50 minutter til kødet er mørt og kokosmælken er kogt godt ind og blevet tyk og cremet. Bruger du svinekød eller kylling, så tages kødet op efter ca. 15-20 minutter og lad kokosmælken koge ind. Tilsæt så igen kødet inden severing, da det ellers vil blive tørt.
  3. Kom et par hakket limeblade og lidt chiliskiver på toppen og server.
Serveres med jasminris.