søndag den 30. oktober 2011

Krydret æblemarmelade med mandler

1 kg. æbler unden stræl og kernehus
3 tsk. stødt kanel med top
200-400 g. sukker (hvis man er diabetikker så smag til med sødmiddel istedet for sukker)
3-5 spsk. honning (undades hvis man er diabetikker)
150g. store gule rosiner, groft hakket
100g. smuttet mandler, hakket og let ristet på panden
4 stk. stænger kanel
3-4 tsk. støt kardemomme
1 vanilie stang flækket hvor vaniljen skrabes ud og tilsættes, kog stangen med.
Saft + skal fra 2-3 appelsiner
10 stk. stjerneanis
4 dl. vand
3 tsk. stødt ingefær

  1. Kom vandet i en gryde med appelsinsaft og -skal, stjerneanis, kanelstænger, stødt kanel, ingefær og kardemomme og lad det simre i ca. 20 minutter med låg, så der ikke er noget der fordamper.
  2. Skræl æblerne og fjern kærnehuset. Skær æblerne i mindre stykker og kom dem i en gryde og rør det hele godt rundt.
  3. Lad det hele koge ud hvorefter man fjerner stjerneanis, vaniljestang og kanelstængerne og smag til med sukker og honning eller sødmiddel. Tilsæt rosiner og mandler og lad simre i yderlig 5 minutter.
  4. Kom marmeladen på forkogte og atamonskyllet glas og luk straks.