tirsdag den 17. januar 2012

Koldthævede Chokolade Boller

ca. 24 stk.

5 dl. koldt vand
10 g. gær
10 g. havsalt
100-200 g. grahamsmel
500 g. hvedemel
200 g. mørk chokolade (70%) hakket
Evt. muffenforme
  1. Kom det kolde vand i en skål og opløs gær og salt deri. Tilsæt melet og ælt det hele godt i ca. 10 minutter. Tilsæt til sidst chokoladen og ælt det roligt ind i dejen. 
  2. Kom dejen i en skål smurt med olie og dæk den med film og lad den hæve i køleskabet i 6 timer.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset køkkenbord og tril dejen til en lang pølse og skær 20 lige store stykker. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir, eller i muffenforme af silikone uden muffenspapir, og dæk med et viskestykke og lad det hæve i 2 timer et lunt sted.
  4. Bages på 220 grader i en forvarmet ovn i 12-15 minutter.
  5. Køles af på en bagerist.
Dette er ikke en sød chokoladebolle, som man kender dem fra bageren, men helt klart en super lækker bolle.