onsdag den 18. januar 2012

Dampet blåmuslinger

2-4 personer

2 kg. friske blåmusliner
2 stk. gulerødder som er i tynde skiver evt. med en skralder
1 stk. rød chili finthakket uden kerner
1-2 stk. fint hakket rødløg
Skal fra en citron (resten af citronen serveres til)
1 stk. fennikel i tynde skiver
2 stk. blegselleri
1 tsk. grovkornet sennep
Salvieblade
Dild
2-3 dl. hvidvin
Fløde
Bredbladet persille
1 stk. finthakket citrongræs
3 stk. limeblade

  1. Skyl muslingerne, fjern skægget og kom de lukket muslinger i en skål med vand og salt og lad dem stå i ca. 20 minutter. Skift vandet med saltet ca. 3 gange, gentag hvis der bliver ved med at være sand i bunden af skålen. Muslingerne skal være lukket, er de åbne så bank dem håndt mod bordet og lukker de sig ikke i løbet af 2-4 minutter, så er de døde og skal kasserers.
  2. Svits løg, blegselleri, fennikel, chili og gulerødder i lidt olie i 3-4 minutter. Tilsæt så hvidvin og lad alkoholen fordampe. 
  3. Kom krydderurter og limeblade i gryden og lad koge med i et par minutter. Tilsæt så muslingerne og rør det hele rundt, hvorefter der kommes låg på og lad det koge 4-5 minutter til muslingerne har åbnet sig. Når de er færdige, tages de op og kommes i en serveringsskål, men husk at kassere de muslinger der stadig er lukket, da de var døde inde tilberedning.
  4. Når alle muslingerne er taget op af gryden, røres fløden og senep i og lad det simre i 2-4 minutter. Hæld til sidst lagen over muslingerne og server.