onsdag den 28. marts 2012

Æblegløgg til de kolde aftener*

1 portion

1 stort glas æblejuice (meget gerne af god kvalitet uden sukker)
5 cm kanelstang
2 stk. stjerneanis
4 kardemomme kapsler
et drys rørsukker
4 skt. hele nelliker
10-15 mandler, smuttet evt. hakket
5 cm. lang tynd ingefær, men gerne meget mere hvis du elsker ingefær som mig.
3 cl rom

Tip: Hvis du er forkølet så gi' den rigtig gas med ingefæren.

  1. Kom det hele op i en gryde undtaget rommen og varm det op lige før kogepunktet. 
  2. Sluk for kogepladen, kom låg på gryden og lad det hele trække mindst 30 minutter.
  3. Varm det hele op igen lige før kogepunktet, og hæld det i et glas og tilsæt rommen. Lad bare krydderierne blive i glasset, medmindre du synes den er krydret nok.