mandag den 26. marts 2012

Kylling og karry suppe

4 personer

Til suppe fond:
1 hel hylling
2 rødløg
5 gulerødder
2 laubærblade
5 hele sorte peberkorn

Fyld til suppen
olie
2 spsk. karry
2 spsk. rød karry pasta
2 rødløg finthakket
5 bladselleri , fint hakket
5 snack peber, skåret i ringe
3 spsk. sød soya
1 spsk. fisksauce
1 ds. kokosmælk (ikke light, da den kun er tyndet op med vand)
6 limeblade
3 spsk. østersauce
1 - 2 boulionterninger

  1. Kog kylling med grønsager og krydderier i ca. 45 minutter. Det skal mere simre, end det skal koge, da kødet bliver tørt, hvis det koger for hårdt.
  2. Tag kyllingen op og lad den køle af, hvorefter kødet pilles og gemmes til suppen.
  3. Tag grønsager, laubærblade og peberkorn op og kassere. Husk at vandet skal gemmes til at lave suppe af.
  4. Varm olien op i en gryde, hvor karry og rød karry pasta brunes af, i inden løg og bladselleri tilsættes. Rør rundt i 3 minutter. 
  5. Tilsæt så det vand kyllingen har kogt i, hvorefter limeblade, soyasauce, fiskesauce, østerssauce, kokosmælk og boullion tilsættes, lad simre i 20 minutter.
  6. Kom den plukket kylling og snack peber i suppen lad smire i 10 minutter, hvorefter suppen er klar til servering.
Servers med brød.