mandag den 12. marts 2012

Sesam thai marinade

saft fra 1/2 citron
1 spsk. brun farin
2 spsk. olie
1 spsk. sesamolie
1 tsk. sambal oelek (chilie pasta)
3 spsk. soya
1 stk. stjerneanis, knust i en morter
3 spsk. sesamfrø
5 sm revet ingefær
1 tsk. fiskesauce
1 spsk østerssauce
1 spsk. honning

  1. Bland det hele sammen i en frysepose, bland kødet i og lad det trække i mindst 3 timer.  Det bliver ekstra godt hvis det trækker natten over.
  2. Inden det marineret kød steges, så dryp lidt honning på begge sidder af kødet og drys med sesamfrø.
Ved at bruge en frysepose, sparer man opvasken, og man kan lukke posen helt tæt. Det er også nemt at få alt kødet marineret, da posen bare skal vendes. Bare et lille tip jeg har lært af min mor.

Velegnet til kylling, oksekød og and.