onsdag den 7. marts 2012

Bearnaise sovs

2-3 personer.

1 spsk. eddike
4 spsk. hvidvin eller vand (brug 4 mere hvis du ikke ønsker en for tyk sovs)
2 spsk. tørret estregon
2 spsk. fint hakket skalotteløg
125 g. smør
3-4 æggeblommer
smag til med salt og peber
smag til mid lidt frisk citronsaft, hvis sovsen er så fed. En god måe at sparte lidt syre i sovsen så den bliver mere af balanceret. ca.1 spsk. Start med lidt af gange .

  1. Smelt smøret i en gryde, men det skal ikke være for varm.
  2. Kom eddike, hvidvin og æggeblommer i en gryde og pisk konstant ved svag varme. Det vil starte med at skumme hvorefter det bliver mere og mere tykt.
  3. Tilsæt løg, salt og pebber og blive ved med at rør i gryden.
  4. Tilsæt det smeltet smør lidt af gangen, mens der konstant piskes.
  5. Smag sovsen til med mere peber og smag til med citron, hvis den har behov for det.
Se evt. denne film for at se fremgangsmåden