mandag den 30. april 2012

Boller med mandler og fiberkost*

ca. 24 stk.

15 dl. hvedemel
5 dl. fiberkost
100 g. olie
4 æg
50 g. gær
20 g. havsalt
5 1/2 dl. vand el skummetmælk
2 dl. hydrerede hakket mandler (kan undlades)

  1. Opløs gær i vandet. Kom så æg og olie i og rør godt sammen.
  2. Tilsæt fiberkost, mandler og salt. Kom melet i lidt af gangen og ælt dejen godt i ca. 10 minutter.
  3. Sæt skålen med dejen med et viskestykke over og stil det til hævning et lunt sted 1 time.
  4. Form bollerne med to skeer og kom dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem igen med et viskestykke og lad dem efterhæve 1 time.
  5. Evt. pensel bollerne med 2 pisket æg.
  6. Kom bollerne i en forvarmet ovn og bag i ca. 15 minutter ved 200 grader.
Tips:

Hvis du hydrerer nødderne inden du bruger dem i mad, er det med til, at du bedre fordøjer dem. De smager ligeledes bedre, og du optager mange flere næringsstoffer.

Kom de nødder, du vil bruge, i en skål med vand og stil dem i køleskabet i mindst 12 timer. Tag dem op med en ren ske, når du skal bruge dem, og tilsæt dem til dit madlavning.

Hvis du fx. bare skal spise nødderne som en snack, så læg dem til tørre på noget køkkenrulle. Når de er tørre, kan de opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i 4-5 dage.