onsdag den 18. april 2012

Raw blåbærkage

8-10 personer.

Kagebund:
2 dl. paranødder
2 spsk. kokosolie
1 dl. dadler udstenede, most sammen med 1/2 dl vand
1/2 dl. morbær, groft hakket
1 tsk. vaniljepulver

Kagecreme:
6 dl. cashewnødder, udblødet i vand i 2 timer
1/2 dl. vand som nødderne var i blød i
1 dl. agavesirup
2 spsk. lecitingranulat (som er et fedtstof og kan købet i helsekosten og på nettet)
4 spsk. kokosolie
1 spsk. kakaosmør
250 g. blåbær + 100 g til pynt
3 tsk. HUSK (loppefrøskaller)

  1. Blend paranødderne i en blender til det bliver nøddemel, hvorefter det kommes i en skål og blandet med dadelmosen, kokosolie, morbær og vaniljepulver.
  2. Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm, hvorefter nøddebundsmassen smøres i bunden.
  3. Kom springformen med nøddebunden i køleskabet, imens nødderne til kagecremen ligger i blød.
  4. Blend de udblødet nødder med 1/2 dl. vand, agavesirup, kokosolie, kakaosmør og lecitingranulat. Det skal blendes til det bliver helt cremet, hvorefter 200 g. blåbær blendes med.
  5. Hæld kagecremen i en skål hvor HUSK røres i og til sidst 50 g. hele blåbær.
  6. Kom kagecremen ovenpå kagen.
  7. Kom kagen på køl i nogle timer, inden den skal serveres eller en time i fryseren inden servering, så kagen kan sætte sig.
  8. Pynt med friske blåbær på toppen.
Kagen kan fint laves dagen før den skal bruges.

Hvis man er diabetikker, kan agavasirup skiftes ud med 1 dl. vand der sødes med Sukrin.

Fakta:
Agavesirup – saft fra agaveplanten. Søder mere end sukker og kan afhjælpe infektioner i maven. Virker let afførende. Glykæmisk indeks på ca. 15. hvilket er lavt, honning har et glykæmisk indeks på ca. 75. Alm. hvid sukker har et glykæmisk indeks på 70.

Sukrin – et sødestof fra frugt og majs. Sukkeralkohol, som ikke indeholder kalorier og ikke påvirker blodsukkeret, hvorfor det anbefales til diabetikere. Glykæmisk indeks 0.