tirsdag den 22. maj 2012

Granola med hindbær

4 personer.

1/2 l græsk yoghurt
2 spsk. flormelis
evt. lidt vaniljepulver eller vaniljesukker
flydende honning eller sirup
250 g. hindbær eller blåbær, friske eller optøet
hjemmelavet müsli eller fibersund + 1 dl. hakket mandler

  1. Rør yougurt med flormelis og vanillie.
  2. Tag glassene som det skal serveres i, og kom noget müsli i bunden, herefter lidt yoghurt i, som dryppes med lidt honning, og til sidst bær. Hvis der er mere plads i glasset, så gentag opbygningen, til glasset er fyldt, og pynt så toppen med bær, lidt müsli og dryp til sidst med honning.
  3. Server straks.

Opskrift på hjemmelavet müsli:

1 1/2 dl. hakket mandler
1 1/2 dl. hakket hasselnødder
1 dl. græskarkerner
5 dl. havregryn
1 dl honning
4 spsk. vand
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
  1. Rør honning og vand sammen, hvorefter kanel og kardemomme tilsættes.
  2. Bland nødder, havregryn og græskarkerner.
  3. Hæld honningblandingen over det tørre og rør det hele godt sammen.
  4. Kom det hele ud på en bageplade med bagepair og bag den i ovnen på 200 grader i ca.15 minutter.
  5. Lad det hele køle af inden det kommes i en lufttætbeholder.