mandag den 11. juni 2012

Rødløgsmarmelade

400g rødløg i tynde både
1 dl. balsamico eddike
150 rørsukker
3 stk. laubærblade
15 stk rosa pebberkorn, kvast i en morter
1 dl. rødvin
3 tsk. tørret timian
15 stk. salvieblade, finthakket
Atamon til at skylle glasset i


  1. Varm olien op i en stor pande og kom laubærblade, timian og løg i og sauterer til løgene falder sammen. Pas på de ikke bliver brune.
  2. Put så de andre ingredienser i og lad det simre i 40 min. Balsamicolagen skal tykne og løgene smage bløde og søde. Pas på at lagen ikke karamelliserer, hvis det gør det så tilsæt lidt kogende vand.
  3. Tag laubærbladene op af marmeladen.
  4. Hæld marmeladen på skoldet glas der er skyllet i Atamon.
Skal opbevares på køl når glasset har været åbnet.
Serveres til brød, ost, sandwich, vildt kød og oksekød.