onsdag den 25. juli 2012

Muslinger i tomatsauce

2 kg muslinger
3 dl. hvidvin
urter efter eget valg
1 tsk. bouillon pulver
2 tsk. karry
1 stor løg i mindre tern
4 laubærblade
2 dl. vand

Tomat sauce:
olie
2 tsk. karry
10 cm. revet ingefær
2 stk. rødløg, finthakket
1 tsk. herp de provence
1-2 tsk chili
2 ds. tomater
2 dl. hvidvin
1 l. vand
1 tsk. citronpeber
evt. 1 tsk. bouillon pulver
15 salvie blade
2 spsk. frisk estragogn

  1. Rens muslingerne godt og fjern skæget, læg muslingern i kold vand i 30 minutter, hvorefter vandet skiftes og det gentages til der ikke længere er sand i vandet. Der er ikke noget værre end at spise muslinger med sand, så gider man ikke gøre dem ordenlig rene, så lad være med at lave muslinger!!! Muslingerne skal være lukket og er de åbne, så bank dem let i køkkenbordet, lukker de sig ikke, er de døde og skal kasseres, medmindre man ønsker sig en madforgiftning. :)
  2. Start med tomatsauceen. Varm olien op i en gryde og kom karry i og brænd den af, tilsæt så løgene og rør et par minutter.
  3. Tilsæt hvidvinen ved høj varme og lad alkohollen fordampe, hvilket den gør i løbet af 1-2 minutter. Tilsæt så de øvrige ingredienser og lad den simre i 30 minutter.
  4. I mens saucen simre, så gør klar til at dampe muslingerne. Varm olien op i en stor gryde, hvorefter karry brændes af og løg, urter, laubærblade tilsættes og rør det hele rundt. Tilsæt nu hvidvinen og lad alkohollen fordampe inden man tilsætter vandet. 
  5. Når vandet koger tilsættes muslingerne og kom så låg på gryden. Lad muslingerne dampe i 2-3 minutter, hvor gryden rystes undervejs.
  6. Gem halvdelen af det vand muslingerne har dampet i og kasser resten af vandet. Smid de muslinger væk der ikke er åbnet. Kom muslingerne tilbage i gryden og hæld tomatsaucen og vandet muslingerne har dampet i over, lad det varme et par minutter, og retten er færdig.
Serveres med et lækkert hjemmebagt brød.