mandag den 10. september 2012

Pulled pork lavet i ovnen


2 kg. nakkefilet

Rub:
1/4 dl. havsalt
1 1/2 dl. brunfarin
3/4 dl. røget paprika
1/2 dl. barbeque krydderi
1/2 dl. chili
10-15 cm revet ingefær
1 spsk. frisk rosmarin, finthakket

  1. Fjern grove sener og fedt.
  2. Lav rubkrydderiet og massér det ind i kødet, hvorefter det kommes i en frysepose, hvor luften presses ud og lukkes tæt. Kom kødet i køleskabet og lad det trække i mindst 12 timer.
  3. Pak kødet ud af fryseposen og kom det i et ildfast fad og kom det i ovnen på 110 grader varmluft i ca.12-14 timer til kødet har en kernetemperatur på ca 93-95 grader.
  4. Når kødet er færdig, tages det ud og rives i stykker med to gafler.
Serveres i en burgerbolle med coleslaw.