onsdag den 24. oktober 2012

Mayonnaisecreme med citron og timian

10 g. æblecidereddike
skal fra en citron
60 g. citronolie
125 g. rapsolie
3 g. havsalt
3-6 spsk. hakket frisk timian
36 g. æggeblommer (ca. fra 3 æg)
friskkværnet peber
1-2 tsk. hakket frisk rød chili
ca. 2 spsk. cironsaft til at smage til med

  1. For at lave en vellykket mayonnaisecreme er det vigtigt at alle ingredienserne har samme temperatur (ca. stuetemperatur).
  2. Pisk æggeblommerne med salt og eddike til massen bliver gullig og tyk.
  3. Under piskning tilsættes olie i en tynd stråle, så olien og æggene hele tiden bliver pisket godt sammen. Pisk til alt olien er tilsat og til det bliver til en tyk creme.
  4. Kom chili, citronskal, timian og friskkværnet peber i og bland sammen. Smag cremen til med citronsaft og server.
Serveres til kartoffelbåde, grønsagsstave, æg og hvad du ellers kan finde på.