torsdag den 25. oktober 2012

Kokostoppe med marcipan og chokolade

ca.14 stk

1/2-1 vaniljestang
250 g. sukker
250 g. kokosmel
4 æg
100 g. marcipan
100 g. hvid el mørk 70% chokolade

  1. Flæk vaniljestangen, skrap den fri for korn og bland det med lidt sukker, for at skille kornene ad, og kom alt sukker i en skål med kokosmel og revet marcipan. Bland det hele godt sammen.
  2. Kom æggene i det tørre og rør så det hele er blandet godt sammen.
  3. Dæk skålen med et viskestykke og lad det hvile på køkkenborden i 15-30 minutter.
  4. Forvarm ovnen på 175 grader, varmluft.
  5. Kom bagepapir på en bageplade og form nogle kugler af massen, som så trykkes til pyramideformer. Kom evt. lidt vand på fingerne, hvis du synes det bliver nemmere.
  6. Bag dem i ca. 20 minutter til de er gyldenbrune, hvorefter de køles af på en bagerist.
  7. Smelt chokoladen i et vandbad og dyp bunden af hver kokos top i chokoladen. Lad den smeltet chokolade dryppe lidt af, inden de lægges på siden på en bageplade, så chokoladen kan størkne.
  8. Opbevares i en lufttæt beholder.
Se opskriften for hjemmelavet marcipan (til denne opskrift estatter jeg æggehvider med whisky).