onsdag den 7. november 2012

Svinemørbrad med spinat og parmaskinke*

5-6 personer

2 store svinemørbrader min. 300 g. pr stk.
250 g. frisk spinat
1/2 potte frisk timian, fint hakket
15 salvieblade, fint hakket
100 g. revet god parmesanost
100 g. god parmaskinke
friskkværnet peber
20 dadler
lidt vand
  1. Klargør svinemørbraden ved at fjerne de værste sener og fedt, og fjern bimørbraden, hvis den stadig er der.
  2. Skær derefter mørbraden flad, ved at skære et lille snit (ikke for dyb) ind hvor bimørbraden sidder og åbne det skåret stykke op, hvorefter der skæres et lille snit mere. Forstæt til hele mørbraden er skåret op (Trin 1).
  3. Fjern sten fra dadlerne og hak dem fint. Kom dadlerne i en skål og dek næsten med vand og lad det trække og bliver til mos i ca.40-60 minutter.
  4. Skyld spinaten godt og blanserer det i et minut, lad det køle af hvorefter vandet presses ud og spinaten finthakkes.
  5. Rør spinaten sammen med, revet parmesanost, parmaskinken i små stykker, peber, timian, salvie og dadelmosen.
  6. Smør nu hele indersiden med spinatfyldet. (Trin 2).
  7. Rul nu mørbraden sammen, hvorefter den bindes med madsnor (Trin 3).
  8. Brun kødet et par minutter på alle siderne i en pande med olie.
  9. Kom det brunet kød i ovnen på 200 grade i ca. 30-35 minutter, det skal have en kernetemperatur på 65 grader.
  10. Tag kødet ud og pak det ind i staniol i 10 minutter, før det er klar til servering.
  11. Skær kødet i dobbelt så store stykker, som du vil servere dem, hvorefter stykkerne deles i to, ved at skære kødet skrå, i stedet for lige over. Dette ser ud af lidt mere.
Punkt fra 1-8 kan fint gøres dagen i forvejen.
Trin 1

Trin 2 ( dette er ikke spinatfyld på billedet)

Trin 3