tirsdag den 6. november 2012

Små Pistaciekager

ca. 12 stk.
125 g usaltet pistaciekerner
125 g. sukker
7 æggehvider
250 g. rapsolie
210 g. flormelis
85 g. hvedemel
Små silikoneforme

  1. Blend pistaciekernerne og sukker til en fin masse i en blender og kom det i en skål.
  2. Pisk det med æggehvider til det bliver en samlet masse og kom det i en gryde. Opvarm massen langsomt under omrøring og lad den riste og samle sig i et par minutter.
  3. Kom olie og sigt flormelis og mel i en skål og rør rundt med et piskeris, så der ikke dannes klumper.
  4. Vend nu pistaciemassen sammen med oliemassen og rør til det liver en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskabet i en time.
  5. Kom dejen i silekoneformene. Smør dem evt. med lidt rapsolie først.
  6. Bag dem på 180 grader i en forvarmet ovn på varmluft i 15 minutter, hvorefter der skrues med på 150 grader, og de bages yderliger 10-15 minutter til kagerne er gennembagt.
  7. Lad kagerne afkøle lidt inden servering, eller server dem helt afkølet.
  8. Pynt dem evt. med lidt chokolade, når de er helt afkølet.
Kom evt. 50-100 g. mørk hakket chokolade i dejen inden de bages.
De kan fint holde sig i et par dage i en lufttæt beholder og på køl.