torsdag den 21. marts 2013

Krydret appelsinmarmelade med abrikoser

2 kg appelsiner
1 liter god æblejuice
500 g. sukker
2 kanelstænger
4 stjerneanis
2 tsk. stødt kardemomme
10 cm friskrevet ingefær
1/2 dl. rom eller whisky
1 vaniljestang
200 g smuttede og hakket mandler
200g g. hakket tørret abrikoser
2 tsk. melatin
evt. 1 tsk stødt kanel
evt. 1 tsk. stødt ingefær

  1. Vask appelsinerne grundigt. 
  2. Riv appalsinskal og kom det i en gryde. Halver så appelsinerne, pres dem for saft og kom det op til appelsinskallet. 
  3. Tilsæt krydderiet, abrikoserne, mandler og lad det hele simre i 40 minutter, hvor der ofte røres i det. Tag kanel- og vaniljestangen op.
  4. Tilsæt melatinen der er udrørt i sukker, mens der konstant røres, så det ikke klumber. 
  5. Kom marmeladen på forkogte atamonskyllede glas.