onsdag den 9. november 2011

Æble citron marmelade

1600 g. æbler uden skral og kærnehus
5 stk. citron saft + skal
80 g. revet ingefær
ca. 700 g. sukker
3 spsk. honning
350 ml. vand
1 tsk. rød melatin
Atamon

  1. Skral æblerne og fjerne kærnehuset.
  2. Riv ingefær og citronskal, pres saften og kom det i en gryde. Kom æblerne i saften og lade det koge til æblerne er næsten nedbrudt (ved at koge æblerne i citronen først, nedbrydes æblerne bedst og bliver ikke brune).
  3. Kom vand, honning og sukker i. Kom ikke alt sukkeret i, men smag heller til med sukker, så den får den sødme, du kan lide. Lad koge i ca. 20-30 minutter.
  4. Rør 1 tsk. melatin op med lidt sukker og rør det i marmeladen mens det koger 2-3 minutter. Husk at røre hele tiden så det ikke klumper.
  5. Kom marmeladen på forkogte og atamon skyldet glas og luk glasset med det samme.