mandag den 1. april 2013

Toscansk kylling

en hel kylling
2-3 citroner
1 spsk. citronpeber
1/2 rød chili
1/2 bundt frisk timian
3-4 kviste frisk rosmarin
3 fed hvidløg
1/4 dl olivenolie
1/2 dl. hvidvin
en stegepose

  1. Skær citronerne i skiver, tryk hvidløgene lidt flade, grovhak timian, rosmarin og chili og bland det sammen med citronpeber, hvidvin og olie.
  2. Vask kyllingen og løsne skindet på brystkødet og kom noget af citronblandingen mellem kyllingbryst og skind. Kom citronblandingen ind i kyllingen og kom kyllingen i stegeposen. Resten af blandingen smøres rundt på ydersiden af kyllingen. Luk posen og klip et lille hul i den ene ende, så dampen kan komme ud.
  3. Steg kyllingen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. en time. Kyllingen skal have en kernetemperatur på 75 grader.