mandag den 25. november 2013

Tiramisu

ca. 6 personer

1 pk. ladyfingers
6 æg
150 g. sukker
1  vaniliestang
750 g. mascarponecreme (flødeost)
4 dl. stærk kaffe
1 dl. amaretto (mandellikør)
Kakoapulver

  1. Lav en god stærk kaffe. Lad den køle af og bland den med amarettoen.
  2. Del æggene og stil hviderne til side. 
  3. Rør blommerne med sukker og vaniliekorn til en luftig æggesnaps. Der skal piskes meget længe. Rør mascarponecreme i.
  4. Pisk hviderne til skum og vend det forsigtigt i massen.
  5. Dyp ladyfingers i kaffeblandingen og lad dem dryppe af inden de kommes i et fad med høje kanter. Hele bunden skal dækkes, så passer de ikke, skal de brækkes i mindre stykker så bunden er dækket.
  6. Kom et lag creme ovenpå, hvorefter et lag ladyfingers kommes ovenpå og slut af med creme igen.
  7. Kom tiramisuen på køl natten over eller mindst 5-6 timer.
  8. Inden servering drysses rå kakaopulver over tiramisuen med en si.