mandag den 2. december 2013

Frikadeller med bacon*

500 g. halv kalv/svin
100 g. bacon i tern
1 rødløg finthakket
4 spsk. mel
1 dl. vand
2 æg
2 dl. kærnemælk eller mælk
1 tsk. allehånde
3 neliker der er mast i en morter
1 tsk. bouillonpulver
2 tsk. citronpeber
halv salt friskkværnet peber

  1. Bland æg, vand, kernemælk, mel, neliker, allehånde, citronpeber, salt, peber, bouillonpulver og bland det hele godt sammen.
  2. Kom løg i og stavblend evt. det hele for at undgå melklumper og hvis man ikke bryder sig om løgstykker.
  3. Kom fars og bacon op til blandingen og kør det hele på en køkkenmaskine i 5-10 minutter, til farsen har opslugt alt væsken. Dette ser håbløst ud i starten, men det skal nok blive æltet ind i farsen.
  4. Kom farsen på køl i ca. 1 time for at farsen kan sætte sig og trække smag af krydderierne.
  5. Form farsen med en spiseske og steg dem på en pande med smør eller i en forvarmet ovn på 200 i 25-30 minutter. Vend dem undervejs både på panden og i ovnen.
Frikadellerne bliver mest sprøde, hvis de bliver stegt på panden med smør.