tirsdag den 10. december 2013

Krydret specier

350 g. hvedemel
250 g. smør
1 æg
1 spsk. vaniljesukker
50 g. finthakket mørk chokolade 70 %
50 g. finthakket mandler med skal
skal fra 2 appelsiner, meget fint revet
200 g. sukker

  1. Bland mel, sukker og vaniljesukker, og rør det ud i smørret med en røremaskine.
  2. Hak mandler og chokolade og riv appelsinskallen i en skål og tilsæt det til melblandingen.
  3. Rør tilsidst ægget i.
  4. Del dejen i to og rul dejen til 2-3 pølser. Dejen er meget klistret, så når den begynder at tage form som en pølse, pakkes den ind i film, hvorefter den rulles færdig i en passende tykkelse på ca. 5 cm i diameter. Pak pølsen godt ind i folie og derefter i en plastikpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst en time. Dejen kan holde flere uger på køl, så længe den er pakket godt ind.
  5. Forvarm en ovn på 200 grader varmluft, skær småkagerne i tynde skiver på ca. 5 mm tykkelse og bag småkagerne i 8-10 minutter. Tag en pølse ud af køleskabet af gangen, så dejen ikke bliver for blød og hold evt. pølsen med en grydelap, så du ikke varmer dejen op med dine fingre.
Erstat evt. appelsinskal, chokolade og mandler med 50 hakket tørret appelsin el sukat og 50 g. korender.