tirsdag den 14. januar 2014

Kartoffelmos med fyld*

ca. 4 personer

1 1/2 kg kartofler
200 g. bacon i tern
200 g. champignoner i små tern
1 tsk. herp de provence
4 løg i små tern
3 perberfrugter i 3 forskellige farver i små tern
200 g. krydderflødeost eller en kvart piskefløde
200 g. revet cheddar
lidt havsalt og friskkværnet peber
evt. smør

  1. Skræl og kog kartoflerne i vand uden salt.
  2. Steg bacon og løg sammen og når  løgne er begyndt at blive bløde uden at tage farve og baconet er blevet sprødt, tilsættes herp de provence, champignoner og peberfrugterne. 
  3. Steg det hele mørt, så grøntsagerne har smidt det meste af deres væde.
  4. Rør flødeosten i og rør det hele godt sammen.
  5. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem godt, hvorefter grøntsagsblandingen tilsættes og røres godt sammen.
  6. Tilsæt revet cheddar og rør sammen, hvorefter det smages til med salt og peber. Ønsker du en mere cremet kartoffel mos så tilsæt 25-50 g smør.
Retten kan laves i en "de-lux" udgave, ved at bruge bagekartofler som man bager i ovnen og udhuler. Bland så bagekartoffel indholdet med grøntsagsfyldet og kom det tilbage i bagekartoflen igen og pynt med revet ost og bag dem i ovnen 10-15 minutter ved 180 grader.