tirsdag den 21. januar 2014

Speltotto med tomater og parmaskinke

300 g. Speltkerner
200 g. solmodne cherry tomater, som er halveret
3 stk. løg
200 g. friskrevet parmesan
500 g. svampe efter egen valg
5 blade løvstikke
500 ml. bouillon vand
2 dl. hvidvin
olivenolie til stegning + lidt til servering
100 g. parmaskinke
havsalt og friskkværnet peber
  1. Varm olien op og steg løgene blanke, hvorefter speltkernerne tilsættes og sauteres et par minutter.
  2. Tilsæt hvidvinen, mens panden er brandvarm og lad alkohollen fordampe, ved at sautere og røre i det et par minutter.
  3. Tilsæt svampe og bland det hele sammen, hvorefter bouillonen tilsættes. Lad det hele simre uden låg til speltkerne har suget alt vandet til sig. Rør jævnligt i det.
  4. Når speltkernene er nok, tilsættes osten som røres godt ind i speltkernerne og tilsæt så tomater, parmaskinke og løvstikke og smag til med havsalt og friskkværnet peber.
  5. Dryp evt. lidt olivenolie over retten lige inden servering.