tirsdag den 18. februar 2014

Biksemad af ugens rester

500 g. kartofler
400 g. kød
4 stk. løg
olie
1 tsk. herp de provence
1 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. røget paprika
evt. et par peberfrugter i små tern
evt. 200 g. bacon i tern
evt. 200 g. pølser efter eget valg
æg
smag til med salt og peber

  1. Varm olie op i en pande og svits løgene godt, sammen med herp de provence, chili og paprika. 
  2. Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem op i panden sammen med løgene. Lad det hele stege godt igennem i 10-20 minutter til kartoflerne er begyndt at blive sprød på siderne.
  3. Skær kødet i stykker, kom det op i panden og lad det stege med i 10 minutter. Hvis du ønsker at tilsætte peberfrugter, tilsættes det sammen med kødet.

Serveres med hjemmelavet rødbeder, spejlæg, HP sauce og evt. med rugbrød

Du kan bruge kogte kartofler, bagte kartofler, og hjemmelavede bådkartofler, bare så længe de bliver skåret i mindre stykker, så det kan blive godt sprødt.
Hvis du ikke har kødrester nok til de 400 g., kan der spædes op med pølser skåret i mindre stykker eller bacon tern, som steges sammen med løgene.