onsdag den 19. februar 2014

Tærte ala Dig

Tærtedej

Æggemasse:
6 æg
2 dl. hytteost, neutral yoghurt eller 1 dl. mælk, eller 2-3 ekstra æg

Fyld:
Brug max 3 slags grøntsager:
peberfrugter
champignoner
squash
tomater
forårsløg
blegselleri

Grønsager som skal være tilberedt inden de kommes i tærten:
kartofler
blomkål
spinat
broccoli
løg
porre
gulerødder
fennikel

Kød som også skal være tilberedt inden det kommes i:
bacon
kylling i mindre stykker
fersk laks
hakket oskefars
hakket kyllingefars

Kød som ikke skal tilberedes inden det kommes i:
rejer, hvis de er lysserøde i farven
skinke, må dog gerne være tilberedt
parmaskinke
røget laks

Oste 100-200g og bland gerne flere sammen:
revet parmesan
mozzarella ost i mindre stykker
hytteost
gedeost i mindre stykker
feta, smuldret

Krydderi, vælg max 3 forskellige krydderier:
lidt havsalt & friskværnet peber
3 spsk. pesto
1 tsk. karry
1 tsk. herp de provence, tørret timian, basilikum eller oregano
1/2 tsk. tørret chili
1 tsk. paprika
en knivspids revet muskatnød

Et ekstra twist, max 1 af disse:
oliven
pinjekerner, ristet på panden
hakkel valnødder
soltørrettomater
kapers

  1. Kom noget bagepapir i en tærteform og rul tærtedejen ud i formen. Prik nogle huller i tærtedejen med en gaffel, så dejen hæver jævnt op.
  2. Forbag dejen i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter.
  3. Kom grøntsager og kød ovenpå tærtedejen sammen med osten.
  4. Bland æggemassen sammen med de krydderier du kan lide og hæld det over tærtedejen.
  5. Bag tærten i en forvarmet ovn i ca. 40 minutter til æggemassen er fast.
  6. Fordi der er bagepapir i formen, er det nemt at tage tærten ud af fornem og skære.
  7. Serveres varm eller koldt.


  • Køb nogle ruller med tærtedej og kom dem i fryseren, så er de lige til at tø op på køkkenbordet (lige over en time). Så er du klar til de dage hvor køleskabet skal tømmes.
  • Find inspiration her ved at klikke på de forskellige links:
  1. Tærte med tomat, pinjekerner og oliven
  2. Tærte med rejer og tomat
  3. Tærte med kylling, bacon og championer
  4. Tærte med spinat og feta
  5. Tærte med kartoffel, bacon og gedeost