onsdag den 5. februar 2014

Tærte med kartoffel, bacon og gedeost*

tærtedej, fra rulle eller hjemmelavet.
2 dl. hytteost
6 æg
1 tsk. herp de provence
1/2 tsk tørret chili flager
3 spsk. grøn pesto
4 - 6 stk. forkogte kartofler eller forkogte blomkålsstykker
200 g. bacon tern
4 stk. løg
2 spsk. hakket soltørrede tomater i olie
1 bøffel mozzarella
1/2 rulle gedeost
nogle skiver parmaskinke

  1. Kom bagepapir i en tærteform og rul tærtedejen ud i formen og prik nogle huller i dejen med en gaffel, så dejen hæver jævnt op.
  2. Bag den i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter.
  3. Steg baconet sprødt i ovnen, i mens dejen bages.
  4. Skær løgene i mindre skiver og overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i 20 minutter til de bliver let bløde
  5. Rør æggene godt sammen og tilsæt, hytteost, citronpeber, soltørrede tomater, pesto, herp de provence, lidt salt og friskkværnet peber.
  6. Kom kartoffelskiver ovenpå den bagte tærtedej. Kom bacon og de afdryppede løg ovenpå. 
  7. Skær mozzarella ost og gedeosten i mindre stykker, kom det ovenpå og hæld tilsidst ægge blandingen over.
  8. Pynt med nogle skiver parmaskinke på toppen.
  9. Bages i en forvarmet ovn i 35-40 minutter, til parmaskinken er sprød og æggemassen er fast.