tirsdag den 19. maj 2015

Salat wraps med krydret kød*

400 g. oksefars
400 g. svinefars (så det ikke bliver for tørt)
1 spsk. sesam olie
2 spsk. raps olie
1 rød chili skåret i tynde skiver
1 bundt forårsløg, finthakket i tynde skiver
1 bundt frisk koriander, finthakket
2 hvidløg
5 cm fintrevet ingefær
1 lime
1/2-1 dl. sød chilisauce
4 romansalat

dip:
1 tsk. sesam olie
1 tsk. raps olie
1 tsk. lime saft
1/2 dl. soya
2 spsk. brun farin

  1. Kom olie på en pande sammen med let kvast hvidløg og lad panden blive rigtig varm.
  2. Kom farsen på og steg det igennem, rør godt i det så kødet ikke ligger i store klumper. Er panden ikke varm nok vil kødet koge, og bliver ikke sprødt som det skal.
  3. Når kødet er brunt kommet ingefær, lime skal, saft fra en halv lime og chili i. Lad det hele stege igennem i ca. 5 minutter.
  4. Kom sød chilisauce, forårsløg og koriander i kog og rør det rundt i 30 sek, hvorefter det er færdig.
  5. Bland alle ingredienserne sammen til dippen og rør godt i det, til sukkert er opløst.
  6. Knæk hver enkel romansalat blad af, vask og tør dem
  7. Server kødet på en tallerken og salaten for sig, samt dippen i en lille skål ved siden af.
  8. Kom et par spsk. kød i et salat blad, lidt dip over og så spis.
Retten kan fint bruges til snacks sammen med andet mad, hvor man så selv laver hver enkel wrap