torsdag den 7. juli 2011

Grove ciabatta boller*

ca. 20 stk

600g. hvid hvede
15 g gær
20g HUSK (loppefrøskaller)
6 dl. lunkel vand
1 dl olie (kan undlades, men tilføj så 1/2 dl extra vand)
1 spsk salt
1 spsk honning (kan undlades, hvis man er diabetikker)
1 1/2dl. græskarkerner
140g durum mel


  1. Opløs gær i vandet og derefter salt, honning, olie og HUSK.
  2. Tilsæt det halve af den hvide hvede og ælt godt med en håndmixer eller rør maskine. Når dejen er ens tilsættes græskarkernerne. Kom nu resten af den hvide hvede i og ælt godt sammen. Tilsæt til sidst durum melet, men tilsæt kun så længe dejen er klisteret. Dejen må ikke blive for tør. Den skal klistre til fingerne hvis man putter dem i dejen.
  3. Når dejen er færdig køres overfladen over med en våd dejskraber, så dejen bliver en smule våd. Dejen tildækkes derefter med et vådt viskestyke og stilles i køleskabet natten eller længere, mindst 8 timer.
  4. Form dejen til boller ved hjælp af to spiseskeer, så man slet ikke bruger fingerne. Bollerne kommes på en bageplade med bageparpir.  Pensel bollerne med vand og drys durummel over overfladen.
  5. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader med varmluft i 25-30 min. Skal være gylden til lysebrune.
Disse lækre boller indeholder en del fiber i det der bruges hvid hvede, samt der tilsættes HUSK som et ekstra fibertilskud.