torsdag den 18. august 2011

Chili og mynte honning

4 stk. chili efter eget valg
1 glas akaciehonning
ca. 150 mynteblade
Atamon til at skylle glasset med


  1. Skold glaset og skyl det derefter i atamon. Vend glasset med bunden i vejret, så den kan dryp-tørre.
  2. Skær chilifrugterne i halve og fjern kernerne og frøstande helt. Hak dem fint. Brug evt. gummihandsker, så huden ikke bliver irriteret.
  3. Fjern myntebladene fra stilken og hak dem. 
  4. Overhæld chilierne med kogende vand og kom dem i det skoldet og atamonskyldet glas.
  5. Overhæld derefter hurtigt myntebladene med kogende vand, men lad dem ikke trække, da de så mister deres smag. Kom myntebladene ned til chilierne.
  6. Hæld til sidst honningen over chillien og mynte til de er helt dækket. Stil honningen koldt. Hvis du kommer honningen i køleskabet vil den ændre farve fra klar og gylden til en grumset og hvidlig farve. Men kan fint spises. Honningen begynder at tage smag efter en dagstid, men jo længere den står, jo stærkere bliver den.
Husk at røre i honningen, inden man tager det på brødet.

Godt til brød, ost, desserter, pandekager, gryderetter, marinader eller i kogende vand i stedet for the.