mandag den 12. september 2011

Drop scones

ca. 15 stk.

2 1/2 dl. hvid hvedemel (som er mere fiberig end alm. hvedemel)
2 tsk. bagepulver
lidt salt
1 spsk. sukker, tilsæt evt. lidt mere hvis du ønsker en sødere smag. /hvis du er diabetikker, så undlad sukker eller tilsæt sødestof istedet for.)
2 æg
2 dl. mælk eller vand
25 g smeltet smør + smør til at stege i, kan undlades hvis du bruger en slip-let pande..


  1. Rør alle de tøre ingredienser sammen først, hvorefter æg og mælk røres i. Tilføj tilsidst det smeltet smør. Rør til alle klumperne er rørt ud.
  2. Smelt lidt smør på panden  og kom en lille portion på panden. Der kan være mellem 2-4 portioner på en pande på en gang. Steg dem på den ene side i ca. et minut og så et minut på den anden side.
Det der er så fantastisk ved denne opskrift, er at de bliver lige gode trods man sjusker lidt med måleforholdene.
Server til morgenmad med sukker, citronsaft, marmelade, chokoladesmør, frisk frugt, eller hvad du har lyst til.
Tilsæt evt. lidt rosiner eller frugtstykker til dejen.

Få evt. mere inspiration fra denne video, som ikke er diabetes venlig...