søndag den 4. september 2011

Marokkansk kylling

1 stk. kylling
1 ds. tomat pure
3 stk. pureret løg eller meget finthakket
4 dl. vand
2 dl. oliven
1/2-1 stk. saltsyltet citron
2 tsk. citronpeber
1 stk. kanelstang
2 tsk. kanelpulver
2 tsk. ingefær pulver
2 spsk. Tandoori masala
1/2 bundt, frisk hakket bredbladet persille
1/2 bundt, frisk hakket koriander
1/2 dl citron eller olivenolie


  1. Rens kyllingen og fjern eventuelle indmad.
  2. Svits løg i olie og kom tomatpure, krydderier, og citron. Tilsæt så kyllingen til gryden og smør hele kyllingen ind i massen. Hæld 4 dl. vand ved og lad simre i ca. 40 minutter.
  3. Tag kyllingen op og kom den i ovnen på 180 grader og tilbered den færdig i ca.30-40 minutter. evt. i en stegepose.
  4. Lad krydderblanding, kyllingen har kogt med, koge ind sammen med friske krydderurter og oliven.  Når kyllingen er færdig hældes den indkogte blanding over kyllingen.
Se evt. fremgangsmåde på denne lille video: